Modna kataklizma

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Imati stila i brinuti za modu nije isto. Pravi muškarac ne brine za modu. Pravi muškarac brine za svoj stil. Za image kojim će se predstaviti svekolikom pučanstvu svijeta. Mi znamo kako je tanka linija koja vas dijeli od pravog muškarca sa stilom do modne katastrofe prema kojoj je curenje radijacije u Fukushimi mala stvar. Ovdje vam zato ne donosimo što i kako da se odjevate jer na kraju krajeva vaš osebujan stil ne bi nitko trebao mijenjati osim ako nedaj Bože radite i oblačite nešto od slijedećeg, a onda vam je vrijeme da izađete iz beauty centra i postanete pravi muškarac.

Za po doma… za po nigdje više…

Mnogi muškarci bi se željeli “srediti” za odlazak do grada na piće s prijateljima, ali lijenost je prevelik zalogaj za sažvakati pa se u “kućnom” izdanju samo presele do omiljenog kafića i onda dok čavrljaju sa svojim istomišljenicima uz pivu, čude se zašto nemaju uspjeha kod žena. Hm, zar su mislili da žene padaju na majice s rupama od čikova? Jer kod mnogih muškaraca odjeća ima posebne rokove trajanja. Od odjeće za na svadbu, do one za po doma. Ovisno o veličini rupe ili fleke na istoj. Samo problem je u tome što mnogi zamijene izraz “za po doma” pa ga prošvercaju “za po svugdje”, a to je promašaj koji si svaki pravi muškarac ne bi smio dozvoliti.

Ista je stvar i s “opremom” za plažu pa tako japanke ni u ludilu nisu za dalje od relacije plaža – doma (naravno ovo vrijedi samo ako vam je more na do 15km od kuće), a kamoli za večernji izlazak, još pogotovo ako nokte niste rezali od zime. Jedini trenutak kad si muškarac smije dopustiti japanke je kad mu je stopalo u gipsu nakon ozljede pa ne stane u cipele…a i to samo na putu do doktora.

Ljetne draži na plaži

Ljeto donosi opuštenost, a opuštenost na plaži mnoge modne gafove. Prije odlaska na plažu mnogo je bitnije od plivanja naučiti razlikovati kupaće “G-aće” od kupaćih “H-lača”. Svatko tko misli da su “Speedo” i slična pokrivala dlakavih međunožja “cool” neka slobodno ovo ljeto ostanu u svojoj jazbini. Crni vratovi i bijele trbušine s otiskom majica nisu baš poželjni za prikazati se među ljudima na nekoj turističkoj destinaciji. Prije odlaska na plažu osunčajte se ravnomjerno i ne, nipošto u solariju. Jer ako vam je uzor Cristiano Ronaldo, koliko god velik nogometaš bio, o ostalome nema pojma. Nabacite malo bojice pomažući ženi ili majci u vrtu.

V kao victory ili F kao fijasko?

Odlučite sami jer odabir vrhunske majice sa “V” izrezom može biti samo modni promašaj s posljedicama kao Baggiov promašeni jedanaesterac 1994. u finalu SP-a. Jer kojeg će vam vraga dekolte, jer “V” izrez to u biti jest. Bolje da se to ostavi ženama. Jer dlakava prsa nikog ne zanimaju. Odabir prave majice je pun pogodak, ali isto tako prava majica u krivim rukama može postati opasno oružje za totalnu blamažu. Iako je Eric Cantona bio car na terenu i pravi pravcati frajer izvan njega, to nije sigurno bio zato što je nosio “podignuti ovratnik” i izvan terena. Ovo vrijedi i za sintetičke nogometne dresove koje normalan muškarac može nositi samo na terenu ili kad ide na neku utakmicu ili ako ima osam godina. Jedina varijanta su stilizirane majice u obliku dresova a one su sasvim druga priča.

Majice bez rukava spadaju u opremu za plažu pa ih izbjegavajte. Pogotovo ako ste pretjerali u teretani, jer je totalno blentavo pretvoriti se u bezvratog robota dižući čelik, a onda se kurčiti s bicepsima. So last season… u biti nikad nešto takvo i nije bilo prihvatljivo za pravog muškarca. Ako i dalje mislite da jest pročitajte neke prijašnje članke.

Odjela su još jedna priča koja se vrlo lako dade riješiti ako se pridržavate dva jednostavna pravila. Ne nosite stara odjela koja ste nosili još u srednjoj školi jer su jednostavno stara, a drugo ne kopirajte ni jednog lika iz “Poroka Miamia”. Nadam se da vam za to ne treba objašnjenje.

Obuća i hlače…da se ne plače

Hlače u kojima se pravi muškarac udobno osjeća sasvim sigurno nisu hlače ženskog kroja. Preuske hlače ostavite određenim supkulturama po srednjim strukovnim školama. Ne trebamo naravno napominjati da pravi muškarac ne treba izgledati kao odrpanac pa zato poderane hlače ispadaju iz svih kombinacija. Kožne hlače isto tako ne priliče muškarcima. Jedino možda muškarcima koji vole muškarce, ali o tom po tom .

Bilo da se nose cipele ili tenisice one moraju biti čiste, a ne blatnjave. Jedino ako se nose “Starke”, ali i one sa posebnim oprezom jer ne smiju biti rasparane, odlijepljene i kao da ste izašli iz kakve blatnjave oranice. Espadrile i kojekakve njihove klonove izbjegavati kao i sandale i sve slične natikače. Jesmo li rekli da Crocsice nisu fora na vama kao ni na vašem nećaku od tri godine? Sva sreća da su plastične češke sandale izumrle kao ptica dodo.

Modni dodaci

Pri odabiru modnih dodataka mora se biti jako pažljiv. S naočalama praktički ne možete pogriješiti ako odaberete muški model. Izbjegavajte okrugle ženskaste okvire kao i one debilne naočale bez stakla s retardiranim “žaluzinama” kao i nošenje bilo kakvih cvika, osim naravno onih za kratkovidnost noću.

Još jedan od dodataka je i muška torbica. Nositi je se smije jedino na plažu kad na kupaćim hlačama nemate džepove za potrpati novac i ključeve od auta. Jedino ako ste pušač onda sve to isto ponekad radije potrpajte u kutiju od cigareta iako su vam i one bezvezan dodatak.

Sve u svemu ima još more modnog kamenja na koje se možete spotaknuti ali pravi muškarac će sam znati što je dobro, a što nije. Za ostale samo da nadodamo da jebena pederasta roza boja koju se želi zakamuflirati kao “boja lososa” je dobra i poželjna za nositi kao što je isti losos od mjesec dana poželjan za jelo.

Bonus: Deset MMZ (muških modnih zapovijedi):

Njih bi svaki muškarac trebao izbjegavati pod svaku cijenu.

  1. Piercing nije cool. Pogotovo glomazni ušni stretching.
  2. Glupe tetovaže, pogotovo rasističke.
  3. Ogromni natpisi marke na majicama.
  4. Pečatnjaci i ostali preupadljivi nakit.
  5. Iskvarcanost do granice melanoma.
  6. Pareo. O Bože…PAREO!!! Ne daj Bože. Nema te stvari koja se zove MUŠKI pareo.
  7. Previše gela u kosi.
  8. Šminkanje. Trebam li išta dodati?
  9. Bijele prozirne hlače. Bljak.
  10. Roza boja. To je previše i kad žene nose, a kamoli muškarci.