Kad nema žene pravi muškarac ne plače

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Nije uzalud izreka da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. Da biste bili pravi frajer morate imati i pravu ženu uz sebe. A što ako ona koji put nije pri ruci da vam pomogne? Što kad se stjecajem okolnosti u datom trenutku morate sami pobrinuti za sebe bez svesrdne pomoći vaših boljih (oh kako li to sada zvuči) polovica? Zato vam u ovom tekstu donosimo neke od situacija koje svaki pravi muškarac mora naučiti riješiti sam, bez ičije pomoći. Pa krenimo redom, jer ako ovo ne savladate znajte da kasnije nema plakanja.

Sam svoj majstor

Sitni popravci po kući nisu izgovor za bacanje teško zarađenih novaca u vjetar. Jer iako riskirate strujni udar dok zubima skidate izolaciju sa žica pod naponom zadovoljstvo nakon dobro odrađenog popravka utičnice, miksera i slavine daleko su bolje od davanja 500-tinjak kuna nekom fušeru koji ionako neće posao napraviti ništa bolje od vas.

Garaža/cesta/benzinska

Svaki muškarac kojeg je stid pojaviti se u ružičastoj majici na košarkaškoj utakmici bi trebao brinuti o svom autu sam, dakako, koliko god je to moguće. Štelanja kočnica nikako ne preporučujemo ako niste stručni, ali gumu svakako morate znati sami promijeniti kada se probuši. Prijatelje da vam pomognu smijete zvati samo ako su vam obje ruke u gipsu nakon sudara ili ako vam je šaraf „zapekao“ pa ih užicate da vam donesu nešto za slomiti ga na licu mjesta i naravno usput skoknu do dućančića po par osvježavajućih pivica. Ako živite na selu slijedeća vještina neće biti baš potrebna, bitno je ako se koji put zaletite do obližnjeg grada da savladate majstorstvo paralelnog parkiranja. Sramota koju odrastao muškarac pokupi dok ga ekipa iz obližnjeg kafića gleda kako pola sata bezuspješno pokušava parkirati je neprocjenjiva. Najbolje vam je odmah ubaciti u prvu i opaliti po gasu. Jesmo li vam rekli da morate znati voziti auto s ručnim mjenjačem?

Hrana i piće

Ostati sam doma na nekoliko dana bez svoje najdraže djevojke/žene/majke ili tko vam sve već ne spravlja ručak svaki dan za pravog muškaraca nipošto ne smije značiti 5 dana života na sendvičima od parizera. Vatra, mesina i gradele i ne treba vam ništa više. Čak je i kruh usputna opcija, a i to samo ako već idete po novo pivo. Kad smo kod pive nema žalosnijeg prizora od odraslog muškarca koji zapomaže i plače oko zatvorene boce piva koju ne može otvoriti jer, pazite sad, nema otvarač. Svaki pravi frajer otvorit će pivo bilo čime što ima pri ruci od upaljača, noža, šarafcigera, do štoka od vrata i lista papira. Isto tako, pravi frajer će se oduprijeti i porivu da u naletu bijesa pokuša otvoriti bocu zubima i napravi od sebe krezubog debila.

Sam svoj tjelohranitelj

Iako nam djevojke/majke/žene kuhaju svakakvih delicija i šopaju nas svime slasnim nipošto ne bismo smjeli dopustiti da od hraniteljica postanu naše tjelohraniteljice. Jer poniženje koje vam netko priređuje vrijeđajući vas pred vašom boljom polovicom je nebrojeno puta veće ako vas ona počne braniti bilo verbalno bilo fizički od uličnog nasilnika, a to nipošto ne želite. Izvucite muda iz ženine torbice i opalite lika po gubici, najprije riječima, ako ne ide onda šakom, a to svaki frajer koji drži do sebe mora znati.

Ovo su vam samo neke stvari koje morate znati rješavati sami i u ponoć i u podne bez ičije pomoći. Sve ostalo prepustite ženama, ipak su one te koje drže konce u svojim rukama, a tko smo mi da bismo im zabranili da nam pomažu i brinu o nama?