Dizajnerske naočale

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Naravno da sunčane naočale moramo nositi kako bi zaštitili svoje oči od štetnih sunčevih UV zraka, ali u isto vrijeme , tko može reći da sunčane naočale nisu laskave? Kakve god vaše značajke lica, kakav god bio vaš stil, tamo vani postoje sunčane naočale za vas. Ako je ikada postojala godina sa naglaskom na dizajnerske naočale, to je sada ova. Od obojenih stakala do naočala bez okvira pitanje je što vama paše. Pogledajte koji su modeli sunčanih naočala poznati, i dodajte čari svom izgledu.

Aviator
AviatorNe trebate biti pilot aviona da bi nosili avijatičarske sunčane naočale, stil koji je Ray-Ban popularizirao. Aviator sunčane naočale su bile ekstremno popularne u osamdesetim godinama, kao i prošle sezone. Klasičnijeg stila, izgledaju dobro uz sve što nosite i sigurno će trajati sljedećih nekoliko sezona. Aviator sunčane naočale inače imaju veće pravokutne okvire koji se zaobljavaju prema dolje, i imaju metalne rubove. Budite sigurni da ćete vidjeti puno njih u filmu Pearl Harbor, jer Ray-Ban je jedan od sponzora. Aviator dizajnerske sunčane naočale izgledaju dobro uz bilo što nosite, od traperica, kratke majice pa do odjela.

Rimless (sunčane naočale bez okvira)
RimlessBilo da su to naočale stila aviator, pravokutne ili više ovalnije, dizajnerske sunčane naočale bez okvira su jedne od popularnih stilova ove sezone, i čak se pojavljuju u liniji običnih naočala. One su puno krhkije budući da nemaju nikakav okvir oko stakala. One su također dobar izbor ako imate problema sa pronalaskom sunčanih naočala koje vam pristaju, jer nedostatak okvira čine te sunčane naočale suptilnijima. Sunčane naočale bez okvira se mogu nositi sa bilo kakvom odjećom, iako ih ne bi trebali nositi dok igrate neki sport.

Zaštitite svoje oči
ShieldIako Shield sunčane naočale pružaju sportskiji izgled, postale su otmjenije zbog obojenih stakala i metalnih ručica. Shield sunčane naočale izgledaju više kao zaštitne naočale, budući da u potpunosti prekrivaju vaše oči sa jednom lećom, i nisu odvojene sa mostom. Ručice sunčanih naočala obično su pričvršćene u plastičnu leću. Shields sunčane naočale izgledaju super uz traperice i košulju, ili uz hlače ravnih nogavica s traper jaknom. Nisu tako prigodne uz odjelo i ne želite ih nositi uz kožnu jaknu, jer to bi bilo previše.

Plastični protektori
Plastični protektoriPlastični okviri su još uvijek u modi i vjerojatno će tako ostati još dugo. Možete naći plastične sunčane naočale sportskog izgleda poput wraps od Bolle ili Stussy, ili prepravljene naočale od Oakley-a, ili otmjenije sunčane naočale od dizajnerskih marki poput Gucci ili Ray-Ban. Budući da su plastične sunčane naočale jednostavnije, mogu se nositi uz većinu odjeće.

Neki dodatni detalji
Uz gore navedene tipove sunčanih naočala, možete dodati ove detalje i pretvoriti se u muškarca godine.

Obojena stakla
Ako ste vidjeli Bonu iz U2 – ili bilo kojeg glazbenika –u nedavnim intervjuima, primjetili biste dizajnerske naočale obojenih stakala. Za razliku od vremena zrcalnih stakala, sunčane naočale se boje ili u jednu boju, kao što su plava, smeđa ili žuta, ili u gradijent, u kojem leća postupno mijenja boju iz jedne nijanse u drugu.

Titanij
Govoreći o metalu, ručice i okviri (ako postoje na vašim sunčanim naočalama) većine sunčanih naočala su napravljene od titanija. Drugim riječima, to je jači, lakši i fleksibilniji metal.

Sjetite se da koji god par sunčanih naočala nosili, budite sigurni da pristaju uz vaš stil, inače gube svrhu nošenja modernih sunčanih naočala. Još jedna stvar na koju trebate paziti je da sunčane naočale odgovaraju ostatku vaše garderobe, tako da možda ne bi željeli nositi sportske sunčane naočale, poput Oakley wrap, sa odjelom kada idete na posao. Isto tako, otmjene Ray-Ban sunčane naočale možda nisu dobar izbor kada igrate nogomet sa prijateljima. Ako su vaše naočale vrlo tamne, kao što su shield sunčane naočale bez okvira i obojenih stakala, željet ćete preusmjeriti pozornost sa svoje odjeće na vaše sunčane naočale smanjivanjem ekscentriciteta svog izgleda. Sa time rečenim, nemojte kombinirati šarenu košulju, kratke hlačice i kožnu jaknu dok nosite svoje narančaste avijatičarske sunčane naočale. Elegantne sunčane naočale su dobar način za dodavanje modernog detalja svom izgledu, čine da svaki čovjek izgleda odlično i vrijede investicije budući da se mogu nositi cijelu godinu…e, da, još i štite vaše oči kada je svijetlo vani.