Meditacija za početnike

eMuškarac

eMuškarac

Online magazin za modernog muškarca

Ako nikada niste meditirali, a imate jaku želju i prazan džep, slijedite ovih nekoliko savjeta koji će vam pomoći da to prvi put učinite kako treba.

Pronađite mirno mjesto na kojem vas nitko neće ometati. Opustite svoj um od svih briga i stresa koji su se nakupili tijekom dana. Upalite mirisne štapiće i svijeće. Jednom kada ste stvorili ugodnu atmosferu, sjednite na jastuk i uspravite se. Vrlo je bitno da vam tijekom meditacije bude ugodno, ipak – potrudite se da ostanete budni.

Zatvorite oči i duboko udahnite kroz nos, fokusirajući se na protok zraka. Izdahnite i otpustite sve nakupljene tenzije. Uzmite nekoliko minuta i fokusirajte se na ponavljanje ove vježbe disanja sve dok u potpunosti ne pročistite svoj um.

Ako se u vaš um ušuljaju misli, nemojte se boriti s njima jer će to uzrokovati pojavu novih misli i odvesti vas u razmišljanje. Umjesto toga, obratite pažnju na osjećaj kako zrak prolazi kroz nos u vaša pluća.

Svakim udisajem udahnite sve više onoga što želite, otpuštajući negativne misli ili energiju svakim izdisajem. Savršenstvo se postiže vježbom, stoga ponavljajte ovu vježbu na dnevnoj bazi. Za opuštanje će vam biti dovoljno samo 15 minuta.