Close

LOGIN

Close

Register

Close

Lost Password

Jutarnji fitness

Čak i ako niste ranoranilac moguće je ustati rano i blistati, čak se i oznojiti prije prve jutarnje kave. Za taj eksperiment, ako ste voljni pokušati trebat će vam sljedeće: budilica, plan vježbanja, oprema za vježbanje i disciplina.

Nekoliko jednostavnih koraka čija objašnjenja slijede dalje u tekstu uz mnogo rada i discipline i nešto sreće dovest će vas do savršenog jutarnjeg vježbanja.

Izaberite budilicu sa ugodnim zvukom
Odaberite melodiju sa kojom mislite da je nabolje započeti dan.

Pripremite opremu
Izvadite i složite svoju odjeću za vježbanje, torbu za teretanu i sličnu opremu navečer prije spavanja. Pomoći će vam ujutro za slučaj da budilica ne zazvoni pa morate žuriti.

Probudite se svako jutro u isto vrijeme
Čak i ako niste raspoloženi za izraženiji fizički napor, sjedite, pročitajte novine, gledajte TV, tako pripremate svoje tijelo da se budi ranije i bude u stanju pripravnosti u to vrijeme.

Odlučite i eksperimentirajte sa hranom
Što, koliko, kada, gdje, koja vrsta sasvim je svejedno pod uvjetom da ste nakon jela i dalje sposobni vježbati. Preporuka stručnjaka: banana, čokoladica sa žitaricama, tost ili jogurt.

Uvijek vježbajte u društvu
Prijatelj ili prijateljica pomoći će vam da ostanete motivirani i postignete bolje rezultate. Vozite role, bicikl, idite na trčanje, u šetnju.

Trudite se raditi različite stvari
Mijenjajte vrste aktivnosti. Dosadno je svaki dan raditi jedne te iste vježbe. Danas trčite, sutra vozite bicikl, sljedeći dan radite nešto treće, ali zadržite kontinuitet.

Napravite plan vježbanja
Jasno postavite cilj gdje vas vježbanje treba dovesti, kako i zašto. Kada počnete primjećivati rezultate, imat ćete više volje za vježbanje i želje da budilicu navijete veoma rano.